• Zmena v stravovaní v školskej jedálni

        • 4. 5. 2023
        • Od 1. mája 2023 vstúpila do platnosti zmena podmienok stravovania v školskej jedálni. Na základe tejto zmeny bola žiakom priznaná štátna dotácia na odobrané jedlo takto:  1. stupeň 2,10 EUR a 2. stupeň 2,30 EUR. Rovnako ako v minulom období platí, že dotácia je na odobrané jedlo. Ak žiak na obed nepríde a nie je odhlásený, bude mu príslušná čiastka odpočítaná z kaucie, resp. preplatku, ktorý mu vznikol počas školského roka.

          Upozorňujeme preto rodičov, aby v prípade ochorenia žiaka, okrem ospravedlnenia v škole, okamžite odhlásili žiaka zo stravy počas doby choroby. Strava sa do obedárov nevydáva. Žiak má nárok na štátnu dotáciu len keď je na vyučovaní.

          Z uvedených dôvodov upozorňujeme rodičov, ktorí doposiaľ uhrádzali stravu trvalým platobným príkazom, aby si tento zrušili. Preplatok stravného bude vrátený v mesiaci júl 2023 na účet, z ktorého boli platby realizované. Ak ste platbu vykonávali šekom, prosíme o nahlásenie čísla účtu, na ktorý Vám preplatok bude vrátený.

          Vedúca školskej jedálne

        • Daj druhú šancu hračkám a knihám

        • 21. 4. 2023
        • Dnes spoločne oslavujeme Deň Zeme. Ak sa aj Ty zaujímaš o našu planétu, redukciu odpadu a ochranu prírody, zapoj sa do nášho celotýždňového projektu "Daj druhú šancu  hračkám a knihám."

          Túto akciu organizujeme v myšlienke, aby zachovalé a nepoškodené hračky, spoločenské hry, stavebnice, legá, pexesá a detské  knihy, ktoré už vo vašich domácnostiach nemajú využitie, mohli dostať druhú šancu tu, u  nás v škole. Ak máš doma takéto veci, s ktorými sa už nehráš, knihy, ktoré už nečítaš, prines ich do školy, vlož ich do škatule, ktorú nájdeš pri zborovni na základnej škole. Pozor, hračky a knihy nesmú byť poškodené a zničené.

          Týmto dobrým skutkom pomôžeš nielen našej planéte, ale urobíš radosť aj svojim spolužiakom a kamarátom v škole.

           Ďakujeme!

        • Projekt ČERSTVÉ HLAVIČKY

        • 18. 4. 2023
        • Vážení rodičia, milí žiaci,

          opäť sme sa zaregistrovali do projektu Čerstvé hlavičky.

          Nedostatočná konzumácia ovocia a zeleniny u našich najmenších je dlhodobo pozorovaným javom a týmto projektom spoločnosti Kaufland môžeme prispieť k zlepšeniu.  

          Od 20.4. začína na webstránke www.cerstvehlavicky.sk hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 31.5.2023. Z hlasovanie vzíde 75 základných škôl a 75 materských škôl, ktorým bude Kaufland od 09/2023 poskytovať 1x týždenne čerstvé ovocie alebo zeleninu.

          Každý, kto chce hlasovať, sa musí pred prvým hlasovaním na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

          Hlasovať je možné každý deň 2x a to: 1x za školu a 1x za škôlku.

          Hlasovanie zohľadňuje počet detí školy/škôlky. 

           

          Hlasujme spolu za našu školu ;-) 

        • S florbalkami opäť do školy!

        • 7. 4. 2023
        • "S florbalkami opäť do školy! V stredu 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Viac športových zážitkov vám na konci školského roka prinesie celoslovenské školské finále SUPER FLORBAL s čistou energiou Ekofondu SPP. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR."

          Slovenský zväz florbalu vyzýva všetkých žiakov, žiačky, učiteľov, učiteľky, riaditeľov, riaditeľky škôl na Slovensku, aby si v stredu dňa 12.04.2023, kedy si pripomíname Medzinárodný deň florbalu, priniesli do škôl florbalky a florbalové loptičky. Chceme, aby si deti vo svojej škole napríklad počas hodín telesnej výchovy, počas veľkej prestávky alebo po vyučovaní, alebo v telocvični, vonku na dvore, s chuťou zabehali, zahrali si florbal, pretože šport a pohyb sú skvelé v akejkoľvek podobe.


          UROBTE SI VIDEO ALEBO FOTOGRAFIU:

          Každá zapojená škola, či trieda v škole, žiaci, žiačky, učitelia, učiteľky si môže urobiť krátke milé florbalové video alebo urobiť si veselú florbalovú fotografiu, aby ste nám o sebe dali vedieť.

          DÔLEŽITÉ:

          Keďže hráme vždy fair-play, myslime aj na žiakov, žiačky, ktoré florbal ešte nehrali alebo florbalku jednoducho nemajú. Budeme sa tešiť, ak im florbalku aspoň na chvíľu požičajú ich kamaráti a spolužiaci. Šport totiž spája a pekné gesto nás robí lepšími. Aj preto nerátame počet prinesených florbaliek do škôl ani počet zapojených žiakov, žiačok, pretože veríme, že v tento deň si florbal vyskúšajú všetci ...

        • Obuj si na nôžky dve rôzne ponožky!

        • 20. 3. 2023
        • Tak ako každý rok, aj tento nás čaká ponožková výzva. 21. marec je venovaný deťom s Downovým syndrómom a ponožkami sa snažíme dať najavo, že byť rovnaký ako ostatní sa už dávno nenosí. Zapoj sa aj ty a zajtra si obuj na nôžky dve rôzne ponožky. 

        • Oznam školskej jedálne - Zmena výšky platby za obedy

        • 3. 3. 2023
        • Oznamujeme stravníkom školskej jedálne, že od 01.03.2023 sa budú platby za obedy realizovať  pravidelnou mesačnou platbou

          na  ČISLO ÚČTU  IBAN ŠJ   SK84 8180 0000 0070 0051 7087 do  25.mesačne vopred.

           

          Stravníci       I. stupeň         28,- €

                               II. stupeň         32,- €

                                        

          Do poznámky uveďte, meno, priezvisko a triedu žiaka (platí pre platbu v mesiaci august, pre ďalšie mesiace Vám bude doručený variabilný symbol pre identifikáciu žiaka).

           I. stupeň           1,30 € cena jedného obeda + 0,10 € réžia za jeden odobratý obed

           II. stupeň           1,50 € cena jedného obeda + 0,10 € réžia za jeden odobratý obed

                                     

          Upozorňujeme stravníkov, aby si  platby za obedy zaplatili vopred, v opačnom prípade nebudú na stravu prihlásení !

          Vyhlasovanie do 14.00 hod. deň  vopred.

          Vyúčtovanie sa uskutoční v júli 2023

        • Pozvánka na rodičovské združenie

        • 20. 2. 2023
        • Vážení rodičia,

          pozývame Vás na rodičovské združenie,

          ktoré sa uskutoční 1. marca 2023 o 15:30 hod. 

          v jednotlivých triedach.

           

          Tešíme sa na Vašu hojnú účasť.

           

                                               Vedenie školy a triedni učitelia

        • Oznam ŠKD

        • 28. 1. 2023
        • Vážení rodičia,

          riaditeľka Spojenej školy, org. zložka Základná škola, Centrálna 464, 089 01 Svidník, Vám oznamuje, že v pondelok  30. januára 2023 bude z organizačných  dôvodov fungovať Školský klub detí do 14.00 hod.

          Ďakujeme za porozumenie.

          Ing. Jana Drábová
          riaditeľka školy

        • Šťastný výkop do nového roka 2023 vám želá McDonald’s Cup!

        • 16. 1. 2023
        •  

          V najnovších McDonald’s Cup News si prečítate novoročné priania od McDonald’s Cup tímu a bližšie spoznáte patrónov turnaja Roba Boženíka a Majku Korenčiovú, zistíte taktiež či si dávajú novoročné predsavzatia.

          HISTORICKÝ REKORD McDonald’s Cup!
          DO 24. ROČNÍKA JE PRIHLÁSENÝCH 1 009 ZÁKLADNÝCH ŠKÔL!

          Nový ročník McDonald’s Cup so sebou prináša historický rekord v počte zaregistrovaných základných škôl. Víťazov legendárnej futbalovej súťaže spoznáme v júni na celoslovenskom finále v Poprade.

          Viac informácií sa dozviete v prílohe McDonald’s Cup NEWS!

        • Prerušenie vyučovania z dôvodu respiračných ochorení a chrípkovej epidémie

        • 19. 12. 2022
        • Riaditeľka Spojenej školy vo Svidníku oznamuje,

          že v zmysle Metodického usmernenia MŠ SR č.15/2005-R so súhlasom zriaďovateľa a na základe odporúčania RÚVZ, prerušuje žiakom Spojenej školy, organizačnej zložky Základná škola, Centrálna 464, Svidník výchovno-vzdelávací proces v dňoch utorok 20.12.2022 až štvrtok 22.12.2022. Žiaci budú odhlásení z obedov v školskej jedálni.

          Vyučovanie bude obnovené po vianočných prázdninách 09.01.2023.

          Ing. Jana Drábová
          riaditeľka školy
           

        • Vianočná burza

        • 8. 12. 2022
        • Milí rodičia, starí rodičia, priatelia školy,

          srdečne Vás pozývame na krátky vianočný program s burzou výrobkov a horúcim punčom dňa 13.12.2022 o 16:00 hod.

          Príďte s nami osláviť najkrajšie sviatky v roku! Tešíme sa na stretnutie!